www.kornhill.eu

www.kornhill.eu

Ekerö Kulturstipendium 2012

Kung LadulåsPosted by anngus 05 May, 2012 19:33:27

Jag blev mycket glad över att få Ekerös kulturstipendium. Nämndens motivering tycker jag är en elegant sammanfattning av min verksamhet:

”Beryl Kornhill tilldelas 2012 års Kulturstipendium för att hon under många år bidragit till olika former av kulturupplevelser. Hon smälter samman teater, konst, sång och berättelser. Temat är ofta Ekerö Historia och då särskilt sådan som utspelat sig på Adelsö.

Teaterspelen har handlat om vikingakvinnan Gerlög, drottning Kristina, Hildegard av Bingen, munken Ansgar, samt kung Magnus Ladulås. Beryl Kornhill utbildar också vuxna och ungdomar i olika ensembler på Adelsö, Munsö och Ekerö. Hon är kulturentreprenören som samarbetar med näringsidkare och företagare. Den kulturella upplevelsen har ytterligare en dimension, nämligen att skapa intresse och marknadsföra vår historia för fler än de som bor i vår kommun.”

Egentligen är det konstigt att det betyder så mycket med uppskattning och uppmuntran. Det är en slags kommunikation. Men jag tycker att kreativiteten i sig ger en stor tillfredställelse som inte är beroende av yttre bekräftelse. Det är fantastiskt att ha möjlighet att ägna sig åt något som ger stimulans och mening, men som många vet innebär det också perioder av ensamhet och tvivel.

När jag för snart 20 år sedan drabbades av en svår stroke och en personlig förlust trodde jag att min liv var slut. Men under denna kris insåg jag att utan andra människor är jag ingenting.

Tack alla ni som idag hjälper till att förverkliga projektet Kung Ladulås. Tack även alla andra nya och gamla vänner för att ni finns, även om jag inte alltid räcker till.

  • Comments(3)//beryl.kornhill.eu/#post12