www.kornhill.eu

www.kornhill.eu

Förkylningstider

Kung LadulåsPosted by anngus 18 Apr, 2012 17:00:14

Nu var det ett tag sedan jag skrev på min blogg. När man driver ett stort projekt blir ibland arbetsbördan så omfattande att allt annat måste sättas åt sidan. Tiden försvinner i avtalade möten, nya möten, ändrade möten, positiva överraskningar och oväntade problem, men också upplevelsen av att ha flyt, att få gehör, vilket genererar än fler idéer och än fler skrivelser möten och arbete. Kreativiteten tar över.

Men personliga relationer och egen rekreation kommer i kläm. Kanske därför jag likt många andra just nu inte blir fri från en förkylning. (Jag kommer att tänka på Hildegard von Bingens ibland depressiva texter). Så kommer en dag som idag när man inte får någonting gjort (utom att skriva på bloggen) och minsta småsak irriterar. Känns det igen? Hur framgångsrikt ett arbete än är vet vi alla att det finns en oglamorös vardag bakom.

I sådana lägen betyder intellektuell stimulans mycket för mig, men också att någon spinner vidare på det jag sökt förmedla. Någon som kan ge nya vinklar.

Kenneth Berger är en god vän som ofta ger mig just detta. Han befinner sig i sitt liv i ständig öppenhet för våra mänskliga dilemman. Han lyckas alltid kasta nytt ljus över relationsproblem och det triviala, och ger ett stimulerande lyft åt de tunga existentiella frågorna. Det som nyss var så jobbigt, grått och ogenomträngligt upphöjs till en spännande aktivering av både känsla och tanke.

Just en sådan här förkyld, snålblåsig aprildag när det känns svårt att själv ”sätta kött på benknotorna” (se föregående blogginlägg) är det inspirerande att läsa Kenneths reflektioner över mitt förra inlägg. Han är psykodramatiker och präst, men framför allt en person som ärligt vågar ifrågasätta sig själv utan skyddsnät. Därför kan han förstå och hjälpa andra som fallit ner i tvivlet och livsledans kalla grav. En människa av kött och blod!

Precis nu ringde Jimmy Björk och meddelade att han kommer att leverera fem lastbilar grus – 40 ton, till uppbyggnaden av amfiteatern i Stenby trädgård. Det blir alltså lite mer än den handfull grus som jag stod med i mitt första blogginlägg. Nu är det full fart på Kung Ladulås igen!

Slutligen ett av Hildegard von Bingens recept på hostmedicin från 1100-talet:

”Om du har rethosta skall du ta plommonkärnor krossa dem och lägga innanmätet i vin. Därefter dricker du blandningen i små klunkar och du blir fri från din hosta. Skulle detta inte hjälpa tar du ett gott vin och kokar en soppa och slurpar den i dig.”

Foto: Carsten Gram

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.