www.kornhill.eu

www.kornhill.eu

En ny annorlunda spelplats

Kung LadulåsPosted by anngus 22 Mar, 2012 10:57:51


Det är bara att spotta i nävarna och be om vackert väder. I juli!Då ska en annorlunda teaterscen byggas i Stenby trädgård på Adelsö. Det blir nypremiär den 4/7 med Kung Ladulås – ett stort historiskt drama med medeltida musik.

I den här branschen måste man alltid börja om från början, nästan. Visserligen blev spelet en riktig succé 2011 men man kan aldrig vila på gamla lagrar. Som väl är gjorde jag och ensemblen ett jättejobb förra året men nu bygger vi en ny spelplats. Så här inbjudande såg spelplatsen ut för en vecka sedan. Men jag ser framför mig platsen i grönska och sjön som glimtar mellan trädstammarna.

Under våren ska jag berätta om hur en scen växer fram ur drivorna. Jag ska också ge glimtar från repetitionsarbetet och produktionsarbetet. I produktionsarbetet har jag stor hjälp av bland andra Lennart Lundblad kulturchef i Ekerö Kommun. Han är liksom jag operasångare i botten och vi har båda utbildats på Teaterhögskolan i Göteborg. Det är underbart att få hjälp av honom som tidigare varit marknadschef på Kungl. Operan i sju år. Tillsammans med mina erfarenheter av mera turbulenta spelplatser tror jag att det kan bli riktigt bra. I vilket fall som helst blir det kanske lite lugnare till hösten när vi är inbjudna att spela Kung Ladulås på Historiska Muséet.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.