www.kornhill.eu

www.kornhill.eu

Urgamla annorlunda spelplatser

Kung LadulåsPosted by anngus 31 Mar, 2012 15:24:27

Med Kung Ladulås på ny utescen är vi i ett mycket gott sällskap. Jag kom nyss hem från en rundresa i Turkiet. Vi besökte tre stora amfiteatrar många tusen år gamla. Otroliga skapelser med fantastisk akustik! Visserligen heter vår spelplats Stenby men vi kommer inte att ha tillgång till de stenmassor som krävs till en sådan scen. Men lite grus har vi.

Fotografier från Turkiet. Foto: Elias Lindén

Liksom jag reser folk land och rike kring för att besöka fornlämningar och höra berättelser om det förflutna. Det känns väldigt spännande att här på ön få gestalta vår egen bortglömda historia om Kung Ladulås och hans anförvanter. På 1200-talet befann de sig här på världsarvet Hovgården. Det är en tragisk och bloddrypande släkthistoria med maktkamp och mord och vars grymma familjeintriger väl kan mäta sig med de stora grekiska tragedierna. Eller varför inte en modern thriller om maktfullkomliga och psykopatiska massmördare? Ibland är det så ruskigt att det blir skruvat eller kanske till och med roligt.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.